Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 16/7. Konstigt att drömma om snö i juli ; )


Vintergatan - en drömraga

 

 

 

Sängen for ned för hela gatan

varifrån snön kom vet nog satan

barnen fick hjälpa med reglagen

vi hade knappt nåt i bagaget

bara ett täcke, några lakan

och förstås boken, själva saken

 

Vi måste väja för traktorer

gamla mopeder, båtmotorer

vi skulle ner till scoutlokalen

saken var klar och inte galen:

jag skulle jobba med en flicka

fixa vår bok och ta en fika

 

Vi kom visst fram förutan pjosk men

barnen dom ville gå till kiosken

själv blev jag fast i snövit väntan

hon satt visst i nåt möte, jäntan

när hon kom ut var bokens omslag

uppblött, förstört av vädrets omslag

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-16 09:13



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Fint flöde som i en raga.
Rytmisk lätt att läsa.
Intressant med bokomslag
2020-07-16

  TrollTörnTrappan VIP
Sådana uppfriskande scener!?! Hade gjort sig bra även i följetongen, i klass med dess hisnande tredje avsnitt...
2020-07-16

  Magdalena Eriksson VIP
gillar. av texten börja jag tänka på hur svårt det är att få till en bokutgivning. kanske helt fel association men jag muntrare mig genom din flödande rimmarbäck. gillar.
2020-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X