Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekssång

Jag älskar vårens kylande kyssar
på mina kinder,
annars så bleka...
Att endast kunna leva genom andra
lär låta som ett gammalt skämt,
men jag lovar det är sant.
För mig avgörs verkligheten
i kontrast mot annat.
Vilket är varför jag älskar att bli kindkysst av våren.

Att bli omfamnad av sommaren,
även det är fröjdernas fröjd.
Förutom när solen ligger på för lågt
och skönhet fördärvas av hetta.
Jag kan inte andas,
för allt upplevs så intensivt.
Men det upplevs
och är existensens bevis.
Ja, av sommaren blir jag omfamnad,
stundvis kvävd, men alltid
berörd.




Fri vers (Fri form) av Kajsa M
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-16 20:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert! Sprudlande dikt!
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa M