Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En del sångare hörs skorra på 'r'-en. Men en blomma låter mera höras i Dalar'na. Där har den hörts växa och dra på högst egna väx-lar. Blommar gör den gärna i flock.


Dagens förklarade ord 2020 07 17





Skorr pionen
-
en blomma, kusin till pionen, släkt på sådant håll
med fågeln 'Hov-sångaren' vilken gärna brister ut
i sånger om hästar, exempelvis 'Gamle Svarten'.

Den blommar mest i juni, men hörs ibland växa så
det knakar och sprider sig gärna likt slösade pengar
en marknadsdag i just juni månad. Färg, just skön.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-17 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP