Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla vill göra något alldeles speciellt på sin semester. Jag vill bara göra det jag känner för...


Semester

Semester. Inne på andra veckan av frihet. Frihet att göra precis vad jag vill, när jag vill. Har gömt alla klockor. Vet knappt vilken veckodag det är. Friheten är total. Nåja, ska man se krasst på det, så är total frihet att bara sitta under en \"korkek\" och stirra rakt ut i luften.
Men min frihet är total för mig.
Semestern betyder för mig att jag läser alla böcker jag inte hunnit med under dom andra månaderna av året. Så jag har \"slukat\" 2000 sidor, dvs fem böcker hittills. Det är rena paradiset för mig, att sitta med en god bok, en hel dag om jag känner för det. Jaja, med vissa avbrott, naturligtvis. Jag har ju mina vänner, hundarna som också kräver sitt. Och det är bra att dom finns, så att jag kommer ut och rör på mig emellanåt också.

I elva månader har jag trånande tittat på mina välfyllda bokhyllor och bara längtat till sommaren. Visst läser jag annars också, men hinner ju inte läsa fem böcker på tio dagar i vanliga fall.

Nu är det ju inte så att jag bara gräver ner mig i mina böcker och sedan kommer upp i augusti, hostande och dammig och visare. Åh, nej, jag kan lika väl sitta och lyssna på musik och skriva något i flera timmar.

Elller ta en tur runt stans antikvariat på jakt efter rariteter. Det är en del av mitt boknöje, om man säger så.
Att gå omkring bland böcker i ett antikvariat är nog höjden av lycka. Att göra fynd, få tag i böcker som man inte ens hade en aning om fanns.

Att sitta uppe när alla andra sover, när det är tyst och mörkt att i nattens mörker tända ett ljus, hälla upp ett glas vin och sitta och filosofera, är också en skön känsla.

Det är saker man inte gör till vardags.




Övriga genrer av MettevonSchreiben
Läst 350 gånger
Publicerad 2006-07-12 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MettevonSchreiben