Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturen förändrades och så även jag




Jag har vandrat i frodiga landskap
med vatten i överflöd
det var inget jag tänkte på
tog det hela för givet

Jag har stapplat i karga öknar
där marken var torr och död
då lärde jag mig förstå
att aldrig ta något för givet




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2020-07-17 10:42



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint formulerad livsvisdom.
2020-07-23

  BenGust VIP
Lyckan kanske inte alltid är där man kan ta allt för givet.
2020-07-20

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och starka bilder
om att det är i samspelet med
livets realiteter vi får de insikter
vi behöver för att klara dem.
2020-07-20

  Kajan VIP
Fint om ödmjukhet som jag tolkar det, att lära sig att se, och uppskatta därefter.
2020-07-19

  Peter G VIP
Kloka ord och väl formulerat!

I det överflöd och välstånd vi lever i, är det lätt att ta det för givet att det alltid ska vara så, men det kan snabbt förändras!
Vi har oerhört mycket att vara tacksamma för!
2020-07-19

  Solweig Jansson VIP
Snyggt och effektivt formulerad insikt !
2020-07-19

    Lena Staaf VIP
Det är när bristen blir synlig som man lär sig att uppskatta det goda.
2020-07-19

  Anya VIP
Nää man får aldrig ta någon för givet. Bra att du påminner.
2020-07-18

  Gunnel Eriksson VIP
Visa ord.

2020-07-18

  Niliboy
Ja naturen kan vara rå ibland, det är så mycket som skall utvinnas, tabar Amazonas regnskogen i Indonesien också här vill utländska gruvbolag utvinna å förstöra Renbetesmarker å värdefull natur. Fint att det kom upp med din dikt!
2020-07-18

  Magica VIP
Berörande! Både symboliskt och rent konkret lyckas du förmedla din dikt.

Känner av din personliga erfarenhet av en stark smärta.
Men tänker även rent konkret på den ovissa framtiden avseende naturens överlevnad, där vi människor fortsätter att förstöra.
2020-07-17

  Elinor Sörensson VIP
Livets visdomssteg
2020-07-17

  Kungskobran VIP
Man skall inte ropa hej förrän man är över bäcken
2020-07-17

  M.Eta
Så sant! En tillgång som bara är utan att vi tänker på det. Vi har mycket att vara tacksamma för!
2020-07-17

  Sparvögat VIP
Kloka ord...
2020-07-17

  Blomma-Stjärna VIP
Stor visdom i snygg tappning! Sparas!
2020-07-17

  Maria Sundelin VIP
Något vi alla måste lära oss om livet
Kramar
2020-07-17

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så insiktsfullt och fint skrivet! Den sparas!
2020-07-17

  limerick VIP
Klokskap och poesi i skön förening. Bokmärker.
2020-07-17

  Helena Leijd
så stark

2020-07-17

  bibbi ahrnstedt
Fint samlad text att få in så mycket i två verser är uttryck för en poet
2020-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP