Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att gå i ledband

Jag är en hund som heter siffra .
Jag bor i en hundkoja i en rastgård som ägs av
någon märklig myndighet som heter Arbetsförnedringen.

Jag får gå ut varje dag på promenad med en som kallas
för handläggare. Varje dag får jag träna utföra någon slags
träning genom att utföra olika saker, jag tror
det heter Agility . Efter varje pass så
blir jag belönad med godis, så det är
bara och vifta glatt på svansen.

Ibland när jag är ute så får jag i uppdrag att söka efter
saker i människans värld kallas det visst för att söka jobb.
Men i min värld så känns det meningslöst eftersom jag
ändå blir instängd i min hundgård för att ligga
återstående tid i min koja och fundera över livet ...
tills nästa gång jag får gå ut på promenad med någon som
kallas handläggare ifrån någon märklig myndighet som
heter Arbetsförnedringen....




Fri vers (Fri form) av Carmen Sjögren
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-17 12:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carmen Sjögren