Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:Eget


Saknad



45 års saknad
koltrasten vid stenen intill din
ger mig tröst


en gång höll du min hand
och sade titta pippi
när koltrasten letade mat
vid den gamla pumpen


det var innan


koltrasten letar nu mat
vid foten av en sten
intill din


en gång läste vi sagor
lagade mat
lekte
som barn och mammor gör


det var innan
medullablastom


koltrasten letar nu mat
vid foten av en sten
intill din
och du fyller 48 år
i en annan värld

© Eva Hedlund fd. Langrath

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-18 10:00



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Känsloladdat och finstämt.
2020-07-18

  Anya VIP
Mycket fint. Koltrasten som lever i både då och nutid. Tycker om det korthuggna i texten. Effektfullt.
2020-07-18

  bibbi ahrnstedt
En sådan svår saknad kan man inte förstå, fint formulerat
2020-07-18

  Cikoria Blå VIP
Gripande och vackert.
2020-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP