Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dröm om mamma

drömde om mammas röst
hittade den i svararen
i en Samsung undangömd
som om hon fanns
meddelande från himlen

drömtrådar som tynar bort
vad pratade hon om?
men jag hörde rösten
den som läste sagor
med inlevelse som Slas

hörde hennes ton så nära
huden blev blöt
känslors ögon
trösteröst
starkaste på denna jord

jag älskar dig
var det sista hon sa
i drömmen
sen parade sig två
metallblå fantasifåglar
i en paradisträdgård

vaknade ensam
i en säng i vitt
med vetskapen

hon finns kvar
överallt




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-18 11:04



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Den här har jag inte sett. Den var verkligen jättefin. Om din mamma. och det är aldrig fel låta en dikt sluta med positiva, hoppfulla rader.

2020-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP