Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Versradernas inledningsverb är gamla imperativformer.


GUDS LOV I NATUREN

Prisen nu Herran och himlarna loven!
Sjungen Guds lov i naturns sceneri!
Lyssnen till toner av Ludvig Beethoven!
Njuten av hans pastoralsymfoni!

Läsen Wallin om det underbara!
Skåden den skönhet som blommorna bär!
Smaken Guds källsprång, det friska och klara!
Kännen att Herran i alltet är!

Soven som herdar på månljusa ängar!
Drömmen Stagnelius paradis!
Vaknen till lyrornas himmelska strängar!
Tacken så Herran med lov och pris!









Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-18 17:54



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Det är fascinerande hur en text som griper tillbaka till äldre tider och begreppsskillnader har en tendens att växa. Naturns sceneri, Guds källsprång och Stagnelius paradis lyser som ledljus eller intervaller i diktsvallet.
2020-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP