Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaska guld på fyllan



Julisolen så välkommen.
Allt omkring mig är grönt.
Jag borde inte undfly lyckan
genom att tänka på mina ohängda barn.
Men det roar mig i min sadistiska fantasi
när jag hör dem ropa på hjälp:
"pappaaaa......vi kan inte andas".

Håll käften på er bortskämda ungjävlar !
Jag skär ner er på ett villkor.
Att ni går bakom skithuset och hugger sten.
Att ni gör rätt för er rätt att leva.
Men hugg inte I sten.

Själv tar jag er mor till kyrkogården
för att "vaska guld"
innan det är för sent.

Goda råd är dyra
när döden är på lyset.

Solen var stark idag.

Poesin ett nytt avstamp
på väg mot avgrunden.

Fjantigt lätt på foten.

Pappa snuskig idag.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-19 16:17



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Solsting....makaber text!
2020-07-19

    Lena Staaf VIP
Överraskningar på varje rad i dina,dikter, särskilt den här. Uppfriskande!
2020-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP