Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Lycka


Jag läste en bok om lycka, men medan jag läste kände jag mig allt mindre lycklig, och detta trots att boken är rolig, medryckande och innehåller många tips på hur man kan bära sig åt för att bli lyckligare.

Dock nämner författaren en del faktorer som påverkar mig och som det är svårt att göra något åt. För det första, den upplevda lyckan beror till hälften av vilka gener man begåvats med, dvs hur bra systemet med ”lyckohormoner” fungerar. Jag har sällan gripits av några himlastormande känslor, så det verkar som om jag haft otur i genlotteriet. För det andra, lyckoforskning visar att människor med tur upplever sig som lyckligare än mindre lyckligt lottade. Det kan jag heller inte påverka; antingen har man tur eller inte. Alltså inte. För det tredje, det är klarlagt att personer med extrovert läggning är lyckligare än introverta. Det var spiken i kistan för min del.

Men en sak är ju positiv - olyckliga människor lever i genomsnitt kortare liv än de lyckliga, så lidandet behöver inte bli så långvarigt!
Prosa av utkanten
Läst 46 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-19 17:03Bookmark and Share


  karenina VIP
Den här fick mig att le, trots knorren på slutet!
2020-07-31

  Pia Laurell (fd Kal Wallin) VIP
Vi har olika läggning och temperament. Ändå vill jag tro att vi alla har lika stora möjligheter att påverka våra liv till viss del, och i den riktning vi vill.
Jag läste en gång följande: "Om man gör det man alltid har gjort, får man det man alltidhar fått."
Det du skrivit här är är så fint berättat och väl skrivet!


2020-07-19
  > Nästa text
< Föregående

utkanten
utkanten