Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månens sjunde gåta


För de ytterst sensibla

uppenbarar sig

månens sjunde gåta

blåisbelagd


För andra ett okänt

bland mer famösa hav

i meteoritkraterskugga


Men varar månblickandet

för dessa få lång tid

sugs de in i insomnia




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-19 20:27



Bookmark and Share


  Inez L
Blåisbelagd. Ett så vackert och exakt ord.
2020-07-21

  Solweig Jansson VIP
Vacker text om en älskad himlakropp ! Det är verkligen något särskilt med månsken ! Intressant : vi säger Gubben i månen och solen Hon - men på många andra håll är det tvärtom - solen är en han och den kvinnliga månen lånar av hans ljus ! Beror det på fornnordiska föreställningar där det var gott om starka kvinnor tro ?
2020-07-20

  Lena Själsöga Keijser
månmoder
hon bär alla vattens skönhet
till
2020-07-20

    Lena Staaf VIP
Månen har alltid mystifierat människor och skapat stämningar, ibland romantiska, ibland hotfulla.
2020-07-20

  Elinor Sörensson VIP
Vacker månmystik.
Svaret på månens sjunde gåta
finner människan inom sig.

Gillar blåisbelagd och
meteoritkraterskugga.
2020-07-20

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Jag förstår inte riktigt innebörden här, men på något sätt fångar orden mitt intresse.
2020-07-19

  Blomma-Stjärna VIP
jag får månrysningar ;-)
2020-07-19
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP