Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det försent att två sina händer?

 

Jag ser ett ljus
på ålderns höst
Gårdagens rus
är nu tystnadens röst

Pengarnas värde
förstörde en blomma
Som den lärde
förstår du nu din avkomma

Sorgen över sen förståelse
är något att beklaga
Ingen liknelse
är värd att försvara

Det är som det är
när livet bär
Men nu när vi är där
förstår vi på slutet allt det där

Lycka består inte ensidigt av pengar
men behövs i dagens värld
Att kompromissa när det regnar
är att använda paraplyet med ansvar som svärd

Men om det inte ösregnar
förstår inte många att livet är ett lån
Och när det slutar regna
har livet blivit ett hån

Inte för alla
men hur många kan se sig i spegeln
Och säga att det inte gällde mer eller mindre för alla
men nu är det försent att förstå den regeln




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-20 02:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP