Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 20/7. Läs gärna även Måndagsdröm 1, publicerad idag.


Måndagsdröm 2

 

Vi skulle på resa med bagage i olika lager. Det rådde oklarheter om hur det skulle packas. En akrobatslinga ingick bland förslagen. Skulle kuddarna ligga över eller under bron som akrobaterna byggt med sina kroppar? Själv hade jag kork i näsan och måste snyta mig för att kunna tänka vidare. Dessutom måste jag lämna barnen på dagis först. Där dök det upp en fröken som liknade Marie, men det var nog inte hon ändå. Jag nickade osäkert.

Resan gick till en humanistisk kurs i Norge. På kursen hade vi språk- och litteraturvetare den östra fönsterväggen med skrivbord, medan filosoferna och religionsvetarna disponerade den norra hörnan och diskuterade framför A4-papper uppsatta på pappersskärmar. Marie dök upp igen, jag hälsade och förklarade att jag känt igen henne från dagis. Hon berättade att hon egentligen hette Adrienne. 

 




Prosa av Nanna X
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-20 13:43



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Lustigt det där med att du måste lämna barnen på dagis, varefter du åker till Norge.
Som vanligt välskrivet, en text som väcker förundran med sin drömlogik.
2020-07-30

  TrollTörnTrappan VIP
Hmm, tänk den som hade "akrobatslinga" att tillgå för sina bagage-lager... Eller var du en del av akrobat-truppen??

Blir då smula lyxproblem vad som må ligga "över eller under bron". Värre att ha "kork i näsan" - eller drunkna rent filosofiskt bland papper på pappersskärmar?!
2020-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X