Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

• Kvinnligt eller manligt

Kvinnan är på frammarsch i samhället. Längre tillbaks var poesiskrivande (åtminstone mätt i utgivna böcker) en manlig syssla. Finns det något typiskt som skiljer kvinnlig och manlig poesi?

logo för Poeten Salvador




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-24 13:56



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Mycket intressant fråga
Reflekterar ... nedskrivna ord har varit mannens domän lääääääänge o det gäller ju inte bara poesi utan typ ”all” litteratur.
Är poesi lite mer förskonad från ”kön” utifrån att det som förmedlas ofta sker intuitivt dvs den feminina energin vi alla bär.Kreativ energi hör också dit i motsats till den maskulina som är den logiska.

En fråga:-Är det skillnad på vad hur kvinnor respektive män läser?

Tack!



2020-10-24

    Lena Staaf VIP
Nu vågar kvinnor mer lita på att de kan. Men skillnader mrllan kvinnlig och manlig poesi - mja, tror inte det? Men jag har inte läst poesi med sådana glasögon. Det borde finnas skillnader med tanke på att villkoren i livet ofta är så olika.
2020-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP