Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


STORA DRÖMMAR I DEN LILLA BYN

Jag drömde stora drömmar

i den lilla byn

Jag var väl knappast någom

presentabel syn

men läste dock och pejlade

hejvilt i skyn

Jag drömde stora drömmar

i den lilla byn

 

Medan öst ännu var öst

medan väst ännu var väst

drog jag fram genom vår by

som en vildvuxen protest

Jag var främling redan då

Sedan blev jag även gäst

 

Medan man fick vara man

och en tjej fick vara tjej

kom det vågor på mitt hav

vågor som berörde mig

Ingen av dem kunde dock

bära båten hem till Gud

Jag blev mogen för en chock

för en helt ny latitud

 

LARZ GUSTAFSSON 20/7 2020

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2020-07-20 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP