Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndagen går mot natt


Måndagen går mot natt
Jag ställer mig på huvudet

Altandörren släpper in
fuktmättad svalkande luft

Under turkos himmel
seglar mulliga vita moln

Dagen har varit...

Av nyplockade nässlor gjorde jag soppa
Pressad sötpotatis och äpplen blev juice

kikärtor i vetemjölsdeg
satt att kalljäsa
blir till en plåt bullar
i imorgon

mums
för mig och mannen
och grannfamiljen med barn.





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-20 22:41



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Skön vardag. Hoppas att du fick njuta ordentligt, vilket det låter som.
2020-07-30

    ej medlem längre
Jag ser molnen passera tillsammans med måndagen. Bullarna och juicen lockar. Och tisdagen likaså.
2020-07-28

  Marita Ohlquist VIP
En vardagsnära poesi som jag gillar, förmedlar glädje och omtänksamhet!
2020-07-22

    Elisabeth Nilsson VIP
En njutbar dag, som går mot natt, i njutbar vardagspoesi, som du är fenomenal på!
2020-07-21

    Lena Staaf VIP
Stå på huvudet, hjälp!!
Men bullarna blir nog goda. För,att inte tala om nässelsoppan. Men det är väl den som ger dig kraft att stå på huvudet?
2020-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP