Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kautschuk

minnen man inte minns
med alla sinnen
med tänderna jag möter
smaken
tidig skola, första klass, kanske ett suddgummi
Kautschuk Kautschuk Kautschuk
mjukt hårt sött strävt tuggmotstånd
som ger vika
i ett
TRIUMFBETT
Tänderna är SÅ ursprungliga
Jag är inte mina tänder, jag har tänder
Än så länge
Men även som död kan man ha tänder
De är bortom döden, och förprogrammerade innan livet
man är både minnen och framtid i munnen
-ångest, åtrå, rädslor längtor ytor byttor bitoner
saliv-liv




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-21 04:56



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Gillar den här... tänderna är viktiga och förtjänar en text!
2020-08-04

  Yrre VIP
Munnen ja, den bästa minnesskaparen!
2020-07-21

  angela Täubert fd Jansson VIP
Smaker och lukter kan plötsligt påminna om saker i ens liv. Du har verkligen fått fram känslan i denna dikt.
2020-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP