Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Jag har varit naiv mycket naiv ungefär som en socialdemokrat


hur uttrycka besvikelse?

Kan man säga att man varit naiv som en socialdemokrat. Detta parti som gjort det politiska maktinnehavet som sin ledstjärna och rättesnöre för sina handlingar. Ville Moberg sade en gång. Partiet har två punkter på sitt program. 1) erövra makten 2) behåll den. (finito) Men verkar det som att andra tider ser dagens ljus. Men kanske är det bara som jag inbillar mig. De etablerade partierna (så kallade 7klövern) missar sällan chansen att lägga in en gliring mot SD när de får chansen. Tänker då ofta på den latinska sentensen. "Droppen urholkar stenen...." (jag tänkte att jag skulle imponera genom att lära hela sentensen på latin men gav ömkligen upp).
Hur som helst har sossar och byråkrater i ohelig allians lyckats producera ett ansikte som för mig kan beskrivas som den arketypiska bilden av chansens gudinna. Ni vet den där kvinnan vars hårman framifrån är oerhört vacker och flödande men bakifrån är hon alldeles kal. Symboliserande det missade tillfället. Man kan ibland höra en saklig kommentar som "Tillfället gled honom ur händerna". Ett tillfälle som aldrig skulle komma åter.
Jag tror alla kan känna igen sig i problematiken som en pensionerad kollega brukade säga. Eftersom han var sosse av födsel och gammal vana kunde han nästan aldrig uttrycka sig enkelt och folkligt utan problem blev till problematik. För att visa sig engagerad brukade han gripa ordet resolut när vi andra gjorde oss beredda att ta väskorna och lämna mötet. Och han kunde konsten att vara kritisk utan att få folk att lyssna. och ännu mindre att bry sig. Talapparaten på honom gick på ständigt ständigt på av ordskvalandet var det inte många som mindes något utom ibland enstaka ord. Men han var en oförarglig själ. Allmänt hygglig
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2020-07-21 14:46Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP