Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©Ingår i "Litterära brottstycken"


DE MISSFÖRSTÅDDA POETERNAS ÖVERSÄTTARE

Den franske författaren och bibliofilen,
Charles Asselineau (1820-1874) inte
bara försvarade missbedömda,
och förbisedda poeter och författare,
utan drog även fram okända och
glömda i ljuset.

Däribland F.Arvers (1806-1850)
E.Fouinet (1799-1845)
samt naturligtvis hans närmaste vän
C.Baudelaire (1821-1867) varav han
var den förste och mest initierade
skriva en biografi om.

Assilenau ådrog sig kritik för sin
sterilt pedantiska stil som närmast
perfektionistisk i sina biografier,
som utan överflödigt litterära om-
svep,nöjde sig med själva essens
i sina biografiska ämnesområden.

Från ordens instängda boksidor,
till läsarens terapeutiska analyser,
kan det även hända,
att författaren blir läsarens terapeut.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 362 gånger
Publicerad 2020-07-21 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP