Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk lek, forumet. (Tibetan vegetable momos are served with a spicy tomato sesame chutney and make a delicious appetizer or snack!)


Momo

präntar in, släntrar in
som om jag vore en resa av en hobo, a Bobo?
Jag ropar: hej momo och äter, gott... dumplings!

drar därefter trycksvärtan i stjärten
som i förbigående, något smått -
det var visst något om Strindberg,
eller vilket djävla berg som helst!

Ole dole doff -
vem är det som klampar på min bro?
- Brääääk!

(estoy solo tambien, Hombre - beso!)
qué pasa contigo, te dices el desaparecido?

och fåglarna kvittrar
värst är koltrasten
när han leker brandkår:
TUT TUT TUT TUT!

eller hackspetten
den som hackar på frukten
och inte förstår meningen med salladen
det som bär frukt
den som bara svamlar, famlar efter mer?
utan att se, eller lyssna på melodin
själva meningen med meningen

kvitt kvitt kvitterikvitt?
eller kram
kramelikram, kram?!
Rytmen
det som gör det?
det som gör Det.

Men vi kommer nog inte längre här
för det är ett rede som måste redas,
eller byggas om

En svala gör ingen sommar!

OK!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av ßluie VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2020-07-21 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP