Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


En särskild plats

Det går en flicka
längs sädesfälten
hon känner vindarna
lockarna i sitt hår
hon bär på tankarna
den hon har så kär
söker livets mening
där i vindarnas spår

Hon går längs stigen
där vattnet porlar
på stenen vid en källa
sätter hon sig ner
där hör hon tonerna
av ren och skör musik
i solskenets möte
sin älskade hon ser

Det sitter en flicka
invid forsens brus
till näckens ljuva ton
bär hon sin hemlighet
hon ser sin kärlek
i vattnets spegelbild
ett gulnat fotografi
hon bär i all evighet

Hon sitter en stund
hör vackra melodier
hågkomst från det livet
hon för alltid minns
den kärlek hon äger
finns nu bara i vinden
men stunden vid vattnet
det finaste som finns

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 533 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-08 06:56



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert vemod om kärlekens minnen speglade i naturens skönhet.
2020-10-09

  Nils-Robert
Berörande och vemodig dikt om kärleken
2020-10-09

  Yrre VIP
Underbart fin de na
2020-10-08

  Kungskobran VIP
Underbart fint
2020-10-08

  Öknens Ros VIP
Vackert men vemodigt.
2020-10-08

  Solstrale VIP
djupt och romantiskt med naturen som fond! perfektion!
2020-10-08

  bibbi ahrnstedt
Sorgset skrivet men mycket vackert och berörande
2020-10-08

  Feliaxel VIP
Vackert vemodigt
2020-10-08

    Lena Staaf VIP
Rytmiskt, vemodigt, vackert. Det gulnade fotografiet symboliserar en älskad person som försvunnit, kanske är han död, kanske har han hittat en annan.
2020-10-08

  Maria Sundelin VIP
Vacker
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO