Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad fattas dig rökare?

Ungdomstiden flyr så fort

nyss spring å löparskor 

men trött så fort

sugen på rök

med åren kommer

krämpor, som yrsel,

Ge upp din cigarett 

dotter å frun gick 

å hosta, jag rökte

under köksfläkten,

Vände mig till Jesus

satt i vrån och bad

Det var nog 10 år sen

efter ett tjugotal böner

Å dotterns tårar

Pappa får inte dö,

gav jag upp

slutade till sist!

 




Fri vers (Fri form) av Niliboy
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-22 11:46



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Fint skildrat i en kamp som betyder mycket för många
2020-09-04

  Bibbi VIP
Applåd!
2020-08-01

  Fredrik Axelsson
Vad bra att ge upp rökningen. En prosaistisk dagbok/verklighetsskildring, stängd för tolkning och poetiskt obrukbar under fri vers. Den inlagda fotbollsbilden till texten har nog också sin källa och upphovsrätt.
2020-07-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint, att du lyssnande på din dotter, som ville dig väl!
2020-07-23

    Lena Staaf VIP
Oron inför ålderns krämpor. Värst för barnen.
2020-07-22

  Marita Ohlquist VIP
Skickar en hyllning till din kärleksfulla dotter.
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy