Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jord strömmar

 

 

 

märklighetstider

märklighetsstunder

 

 

från var

kommer allt detta

 

 

märkliga

 

 

skottet

blickar ut genom ögats vidgade

 

hanen

en spänd strupe väcker morgon

 

 

halmtak rasslar

ibis lyfter ökenvingar

 

 

 

vägen

en åder

 

molnet stiger

 

en nalkandes utan steg

 

höljd i

damm

 

döljer fönster för syner ut

 

utsikt

skymd

 

 

pyramiden rasar

stenkulor bildar pärlband i milda toner

 

 

 

vilse

vandrar en kvinna hamnen

skymd av

stigande damm

 

sprickor i huden

markhuden

 

mummel

mumlar

 

 

av jord är du

av stjärnstoff

 

hela

hela mina hav

 

 

grunden skriar

vrål kvävda

meningar tysta

bottnar rivs upp

 

revor

reven

river

sönder bladen

 

 

stav

stava

bok

dessa räta linjer

vet ej linjer att linjer är cirkeln

 

 

 

klädnaden

kvinnan bär är

urvridna trasor

 

 

alla dessa golv

värkande knän

stycken fransade tunnslitna

vandringar

 

 

en man från var viskar in i skymda

leder en vilsen kvinna

 

en man

en spejare

en stigfinnare

 

vägvisare

 

visa

visare

kompassens nål

solur

 

lägger hörseln till marken

lyssnar

 

stigfinnare spejare man målar

 

de röda bergen

frihjordars böljande manar

 

manande

manar

 

makare

lyfter blicken in i stjärnvandringar

stjärnstoff

 

målar en väg

en enseväg med en kvinnas hjärta

 

vågen stiger upp når strand

ögonstrand

 

 

stjärnstoff jordströmmar klargör

klar gör ande hjärta

 

 

sår

läkta

såningssvar

 

 

en kvinna bär

en skrud

 

spunnen

av en slända

vävd

av spindelmor

sömmad

av en skräddare

 

 

sedd genom nålens öga

 

ellips

origo

mittens puls

 

är du

vilsen

jordström




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-22 11:53



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Jordströmmar som sand virvlar men annalkande regnstorm över damm
som "döljer fönster för syner ut" blir
ingen solspegelblank reflektoryta,
bara svarta moln ovanför. Sen rasar
regnet ner. Till en början faller "stenkulor" eller hagel vilka efterhand övergår i färggranna regndroppstoner.
Stormen förorsakar revor men vattnets strömlinjeform rätar ut linjer
när regnet bedarrat kring den cirkulära dammen.

En kvinna vrider ur sina blöta och sjaskiga paltor men känner sig pånyttfödd av vattnets livgivande kraft. En känslovåg föser ihop henne med en stigfinnare. Hon står i skrud redo att möta honom och livets kärna.


2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser