Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vore skört som spindelnätets nav



kanske såsom

en nätverkansväv

av proteinsilke


i en mjuk båge

från en bjälkutlöpa

till en kristallinskt


skimrande skör

mitt i ett

cirkulärt fönster



där de radiella

trådarna förenats

och förslutits


medan vivörens

skarpa men åldrande

spegelöga iakttar


spindelns svävande

tystnad och samlade

nyckfullhet




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-22 12:08



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Spindels svävande tystnad
Spegelöga och fönsterblick
Jag fängslas i din ordvävs
sköra skimmer
Läser om och om igen

2020-07-23

    Lena Staaf VIP
Vacker beskrivning av spindelnäten och deras tillkomst. Tycker speciellt om "spindelns svävande tystnad".
2020-07-22

  Lena Själsöga Keijser
så vackra är dessa skapelser
det finns många sägner runt spindelmor...kan ske har spindelmor själv vävt dem


2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP