Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att inte nudda mark


Glassplitter i gräsmattan och glipor i golvparketten
Ändå; molnen som glider oss obemärkta förbi på himmelen

Vad som är upp och ner skiftar när du ligger i soffan
men fötterna i vädret
och huvudet vilande på vardagsrumsmattan
Tyngdkraften, blodtrycket och hypofysen

Du står på tå men händerna når ändå inte runt min nacke
Jag fäster blicken i taket som en slagpåse med mina inre blödningar
Slår och slår i luften

Till hösten lossnar äpplena från sina grenar och råttorna flockas
Då kommer de att tömma sina bukar i vår trädgård

Halsens baksida, käkarna. Smärtan strålar från min kropp
Önskar att också jag kunde avlägsna allt ur mina ådror

Lindar handleden likt en boxare
eller en trapetskonstnär
som svingar fram och tillbaka




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-07-22 13:55



Bookmark and Share


    Duärintedendutror
Gillade hela dikten men speciellt detta stycket: " Jag fäster blicken i taket som en slagpåse med mina inre blödningar
Slår och slår i luften "
2020-08-14

  Yrre VIP
Tycker om denna, allvaret, frågetecknen.
2020-07-22

  SatansSon VIP
bra denna. flyter riktigt bra.
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP