Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


NATURENS TEMPELSAL

När vårens fagra blommor
i många tusental,
med doft och färg förgyller,
naturens tempelsal.
Då har en gyllne morgon grytt,
som väcker liv och hopp på nytt.

När vårens blommor falnar ut
tar sommarprakten vid
och smyckar tempelsalen
i trefaldighetens tid.
Då sjuder allt av liv och lust
men tiden går mot skörd och höst.

När höstens eldar brinna
i skogar berg och dal
då blir all jordens marker
som himmelsk tempelsal.
Då är det tid att söka ro,
för liv i dystert vinterbo.

När vinterhimlen tänder
mångtusen stjärnors ljus
som skingrar nattens mörker
kring människornas hus ...
...Det finns en väg att söka Graal
i naturens Tempelsal.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 124 gånger
Publicerad 2020-07-22 16:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är inte Graal som skapat oss och universum, utan Herren Jesus Kristus, den levande Guden.
Graal är en myt.
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl