Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livets finstämda durackord


en durtreklang
flyter ut över
tiden saktar
ned tar paus

i tonikans
hesperiska
omsorg

vad livet lär
i maklig
alla breve takt

med färgade ackord
på sofistikerade
harmoniellt
skönsvängande
dagar

då skeendets
turlottning landar
på vilsamma
C-sexan




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-22 16:48



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härligt !
2020-07-23

  Maja Ivan
Tycker om hur den här dikten lyfter fram de dagar när vi bara kan vara i nuet. Där vill man bo.
2020-07-23

    Lena Staaf VIP
Poesi och musik är syskon och du flätar ihop deras händer så fint här och dikten landar vilsamt på C- sexan.
2020-07-23

  Inez L
"Sydländsk, mild, ljuvlig". Fick slå upp det undersköna ordet hesperisk ... Så intressant.
2020-07-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om det goda livets musik.
2020-07-22

  Elinor Sörensson VIP
Om dessa poetiska durackord
ändå fick stå på ständig repeat.
Ett pärlband av harmoniellt
skönsvängande dagar.
Vackert.
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP