Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lagd/liv

hon valde vinden genom tiden som gått

Allt det grå virvlade omkring,

Mer än hon själv förmått 

Sent drogs särken om

Vad är en minut, dag eller år

Alla årstider som håller sitt

Om jag ej i slutändan färdats i grått

Har jag aldrig färdats fritt.

 

Brunrött tog bladet sin färd genom vind

Alltjämt vackrare i färg och form 

Att som människa färgas ut invid slut,

Är att vänligt säga kom.

 

Räds inte det karga,

jämväl stenar för sitt så

För att människans själ är evigt i färg målad

Vad gör det då att vi så svartvitt gå.




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-22 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP