Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktaren vid borden

Se diktaren sitta vid borden
och plitar en klyschig pastisch
Hans högerhand skriver ner orden
och vänstern ger munnen pastis

Han ser sig omkring för idéer
Om kroglivets yra och stimm
Han skriver en rad på trokéer
Men finner därtill inget rim

Han blir därav aningen bister
Han vill ju med entusiasm
Berätta om samtidens brister
Med humor och lite sarkasm

Han knäcker sin penna med tummen
Och lämnar sitt bord med en skräll
På två röda är han försvunnen
Gav upp poesin för ikväll

Jag hittar hans papper bland glasen
Och läser hans nyskrivna vers
Jag ser den ej färdiga frasen
Gör klart den och tar mig en bärs
















Bunden vers av Arenaramus
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-23 18:44



Bookmark and Share


  Knickedick
Bra diktat om diktarens skrivkramp
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus