Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bryta fram

Du händer i mig
som en biologisk process
sönderfall
omvandling
återuppståndelse
eller som en mystisk uppenbarelse
som ändrar allt.
Det som är under mina lager
under alven
under c-horisonten
tränger sig uppåt
vill bryta fram
som den fjättrade vårens första impuls.
Det som lever och vill liv
det som inte väjer för vaknandet
vaknandets plågor
eller seendets smärta
hur zenitsol hugger nattblinda ögon.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-07-23 21:24



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Som skrivet om Människan när hon inser att hon bör stavas med stor bokstav och förtjänar det. Att bryta fram i allt och vara där, istället för att bara finnas på, och tro på, ytan som det enda verkliga.
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP