Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den store aktören

 

 

på scenen han agerar

gestikulerar, orerar

med orden jonglerar

bugar djupt för publikens jubel

han har lyckats igen

men inom sig en tomhet känner

 

inte nöjd

aldrig nånsin nöjd

kräver bekräftelse

efter bekräftelse

för sin existens

kräver av sin publik

vill ha mer och mer

 

minns de gamla dagarna

då han lycklig sig kände

för allra minsta

uppskattad, välkänd

allt beröm för sin konst

men nu ingenting värt

vill ha något som är mycket mer

 

i sin loge han ser sin spegelbild

tårar rinner nerför kind

"Jag kunde gjort det bättre"

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-25 09:13



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En fallen stjärna.
2020-07-26

  Kajan VIP
Tänkvärd, det kan finnas något i en som är närmast otröstligt, något man kan/bör fundera kring. En drivkraft och ett straff samtidigt.
2020-07-26

    Lena Staaf VIP
En del av estradörerna får mycket bekräftelse under kort tid, de blir så vana vid det, det blir ett behov, och när applåderna sedan inte blir lika högljudda tar de det som ett misslyckande.
2020-07-25

  BenGust VIP
Generellt är det ju heller inte fullt accepterat att nån ska få gå omkring
och vara helt nöjd. Missunsamheten finns alltid där. Men om en aktör bara jämför sina prestationer med sig själv
och vad denne gjort tidigare kan det kännas lättare.
2020-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP