Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Tankar från bänken


Matchen går mot sitt slut och jag sitter här på avbytarbänken som jag gjort ända sedan avspark, med undantag för pausvilan förstås. Jag minns knappt när jag senast var med i startelvan; det måste ha varit någon gång i slutet av förra säsongen; jag tror vi förlorade, men jag är inte säker.
Vi har en ny tränare i år; han har lite andra idéer än han som fick gå. Vårt spel ska nu bygga på ett aggressivt försvar och snabba omställningar, och det ställer ju delvis andra krav på oss spelare. Ledningen tycker också att det är viktigt att vi får våra unga talanger att blomma ut.
Det är väl en orsak till att jag sitter här på bänken medan påläggskalvarna får speltid och byter av varandra ute på planen. ”Du måste vilja ha bollen”, säger vår nye tränare, och ungdomarnas ögon lyser av entusiasm. Det är nog bra, tänker jag, men man måste veta vad man ska göra med den också. Men det ger sig nog, de lär sig mer och mer för varje match.
Och där går domarens pipa för full tid. Oavgjort igen, men vilken chans vi hade tio minuter från slutet. Fattar inte hur man kan missa från ett sånt läge - det var ju så gott som öppet mål. Det är då själva fan att man inte får visa ungtupparna hur fotboll ska spelas.
Prosa av utkanten
Läst 44 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-24 22:14Bookmark and Share


  Arne Fredriksson
Kanske bäst att sitta på bänken, då ser man vad som händer och hinner tänka en hel del. Där befinner du dig som den lysande observatören med känsla och glöd. Lysande text :)
2020-09-13

  bibbi ahrnstedt VIP
Fint, svårt att få sitta kvar på avbytarbänken
2020-07-28
  > Nästa text
< Föregående

utkanten
utkanten