Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Allt man hittade var osten, eller möglet efter den. Hon var borta.


En fäbodjäntas sista natt



Den osten var starkare, väckte om nätterna allt
gruvligare drömmar ju mörkare höstnätterna
blev med ensamhetens gruvliga skugga överallt

hon hade gjort ost i fullmånens sken, för att få
ledigt dagen efter, - att gå på midommar dans



men snart slocknade elden i härden och oron i
blicken med den,
Hon log utan att känna efter, suckade och lät sig
vaggas med i takten av pulsen som ännu slog







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-24 23:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Drömmar kan vara så farliga, om de vävs om dagen. Samt spår av ost. Men en del människor tillför medvetet en sorts mögel till ost, de måste vara som 'galna', i just ost...
2020-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP