Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Damm

Katthår
hudflagor
försummelse
allt förenas i gråa kluster
Under veckodagarnas framfart
expanderar de i tysthet

Stekflottet på kaklet
kräver sin beskärda del
Med sitt klibbiga lockrop
suger det åt sig smutsen
och smyckar mina ytor

Efter lördagmorgonens
generösa tidsöverskott
har stridslystanden fått gro
Jag plöjer över plastmattan
med aggressiva utfall
fyller dammsugarens magsäck

Men segern är kortvarig
renheten tillfällig
Jag förstår att vi måste
lära oss att samexistera
här mellan väggarna
Jag låter dammtrasan få vila
i sitt urvidna tillstånd




Fri vers av Människohare VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-25 11:58



Bookmark and Share


  danne //
vad snyggt skaldat om vardagens bestyr, målande med orden så det lever där i styckena..

Haren fick till den riktig bra tycker jag...
2020-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Människohare VIP