Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att besegra Demiurgen

Hur kan en man besegra Demiurgen?
Den galne och den onde dramaturgen!
Som åser världen likt ett skådespel
Och håller mänskan för sin ägodel
Den orm som först inledde tidens lopp
Och satte mänskan fjättrad till sin kropp

Säg vem kan lura sinnevärldens fader?
Vem blir den ende ibland myriader?
I spelet där han stiftat alla lagar
Och allsvåldigt fastslagit våra dagar
Då han har gjort oss alla till sin avbild
Befarar han att själ från kropp blir avskild

I oräddhet ger jag mig ut på fältet
Och tar mig an i fröjd den underställde
I striden däremot har jag befäl
Med vapen som befriar varje själ
Jag skapar under han ej kan förmå
Och se, hur Demiurgen nu förgås!




Bunden vers av Arenaramus
Läst 121 gånger
Publicerad 2020-07-25 15:52



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Poeten, liksom andra konstnärer, är (i lyckliga fall) den hantverkare som kan lossa själen från kroppens fängelse, åtminstone för ögonblicket.
2020-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus