Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(grannsämja trots allt?)


Mellan plikt och vild-sen-het.



Inuti en lärdom
Växer blåklockor
Frodas blommor
På vildaängen med
Bastardsvärmare
Och insekter,fjärilar
av olika de slag . ..
Vid andra sidan grann
-gränsen,en asfaltsinfart
med vårdad gräsmatta.
Byggnadsmaterial och
maskiner prydligt ut
-placerade i raka rader
Vad är vårdat och ovårdat
Egentligen värt
För en vilsen liten humla?




Prosa av Sefarge VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-08-02 11:21



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Vildaängen, vilket vackert ord! Och det är rejäl skillnad på pliktomvårdnad och kärleksomvårdnad, inte bara i hur det kan se ut inför blotta (människo)ögat...
2020-08-03

  AiA Maria den fria
Tänkvärt vackert

Tack!
2020-08-02

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Naturen är vacker, det andra kan vara prydligt.
Din fina dikt får mig att fundera...
2020-08-02

    Lena Staaf VIP
Allt fler går tillbaka för att skapa den naturliga ängen igen, där växter finns som kan bidra till pollinationen.
Fin dikt!
2020-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP