Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De två H.na i mitt liv Himmel och Helvete

Heaven im in heaven...
spelas på radion precis nu...
det får mig att tänka på de två H.na
Himmel och Helvete.
Två motsatser, två kontrahenter
som har ett avtal med varandra,
antingen uppåt eller neråt.

Jag är fostrad att tro på en himmel
men inte på ett helvete,
helvetet finns redan här på jorden
och himlen kommer man till om man har tur
att tillhöra de ödmjuka och gudstrogna,
de andra blir bara mull igen, av jord är du kommen,
och jord ska du åter varda.

Med tanke på det så känner jag att mitt liv här
på jorden måste levas här och nu,
för till himmelen kommer jag inte,
och helvetet är jag ju redan i så där behöver jag
inte välja, bara ge efter och följa min övertygelse.
Se det bästa i allt och alla, sök friden och lyckan
unna dig själv att leva, det ska jag sannerligen göra.

Den dagen när jag inte längre känner smaken av
den goda maten, eller doften från den och allt vackert
runtomkring mig, då vet jag att mitt liv inte varit
bortkastat, utan jag har fått se och uppleva allt
ur mitt eget perspektiv, rest, älskat, diktat, målat
gjort människor glada, och gett dem hopp...
detta är vad de två H.na betyder och får mig att känna.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-26 17:37



Bookmark and Share


  Magica VIP
Mycket tänkvärd text!
2020-07-30

  Öknens Ros VIP
Vill någon komma till himmelriket, det sägs att det är så in i helvete kallt där?
2020-07-27
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP