Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månflickan

Under hennes hud pockar något obekant på hennes uppmärksamhet. Som ett sjungande silverskimmer. Hon saknar ännu ord för känslan.

Det händer att hon kommer på sig själv, om natten, att längtansfullt betrakta månen. Dessa nätter sover hon inte. Det är som om månen talar till henne. Tyst, så bara hon hör orden. De lockande spröda. Som viskningar.

Så en natt, lockar sångtoner henne ut i det okända. I en skogsglänta sköljer älvorna hennes kropp med den mörka tjärnens svala vatten. Torkar henne varsamt med näckrosblad. Skogens nymfer borstar omsorgsfullt hennes långa hår med stjärngnistor. Hon, den trolovade, görs äntligen redo för sin månstrålefärd.




Prosa (Kortnovell) av Elinor Sörensson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-27 17:31



Bookmark and Share


  BenGust VIP

Sjungande och längtansfullt lockande
ord, spröda som viskningar.

Mysteriets bevingade färd. Behaglig flykt över orden.
2020-07-27

  Marita Ohlquist VIP
Som en vacker saga eller scener ur en film!
2020-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP