Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Skisserat scenario)


Stormakts politik




Väderspänningen
inom EU ökade

När Ryssland
stängde av sina
Gasleveranser
till Tyskland

Då passade USA
Återigen på,att
ställa frågan

-Snälla kan vi inte
Få köpa Grönland
i.a.f?


Medans Kina i smyg
förberedde sig på
att invadera Taiwan

Och 3:dje Världskriget
stod invid randen att

Braka lös mot okända
framtida horisonter

Medans de andra
Utanför-länderna
oroligt tittade på

Och undrade hur
De skulle förhålla
sig till det upp
-komna läget?








Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-28 09:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Beror nog på åt vilket håll vindarna blåser, vissa politiker är ju kappvändare och kliar varandras ryggar, även internationellt.
2020-07-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Jäkla bra satir! Allt handlar bara om makt och pengar.
2020-07-28

  i af apa
utanför- länder är verkligen ett bra ord!
2020-07-28

  Kungskobran VIP
Sverige är ett typiskt utanför land men våra politiker beter sig som vi är ett innanför land, patetiskt.
2020-07-28

  Anya VIP
"Utanför-länderna! vilket bra ord. Du beskriver världsläget med både allvar och humor. Lite kåseri över denna. bra!
2020-07-28

    Lena Staaf VIP
Ja konkurrensen om marknader och makt fortsätter liksom krigen.
2020-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP