Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vetenskap och mening

Till vad båtar vetenskapen?
Varför ska man envist ha den?
Lärdom för dess egen skull
Själslig nytta slås omkull

Varje dag ställs vi inför
Själsvåndor som synliggör
Att man utan filosofi
Aldrig någonsin kan bli fri

Hamnar du i denna fälla
Vetenskap som enda källa
För din världsbild, liv och val
Blir du ställd vid svåra kval

Vetenskapens grund består i
Kunskap a posteriori
Empiri och induktion
På fem sinnen har man tron

Kan ditt öga se ditt värde?
Kan din näsa vädra kärlek?
Kan din känsel smärtfyllt smäkta?
Är de därför inte äkta?

Allt som blott mig instruerar
Livets fröjder ej förmerar
Stöter jag ifrån mig kvickt
Håller bortom ögats sikt




Bunden vers av Arenaramus
Läst 120 gånger
Publicerad 2020-07-29 18:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vetenskap utan Skaparen är lögn.
2020-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus