Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot ett rättvisare och jämnlikare samhälle!

Nu när vi är så många arbetslösa runt jorden
borde det kunna bli sex timmars arbetsdag
istället för åtta men med lika lön som de har idag
De som förlorar på det hela är kanske företagen då de
måste betala staten för arbetaravgiften för varje anställd
Men den avgiften borde man även kunna redusera
så att föreagen har råd att anställa flera människor
För det här måste väl ändå vara humanare så att
människor orkar och inte tröttnar på att jobba
då alla även får en längre fritid om dagarna
med sina nära och kära
Mot ett jämnlikare samhälle där alla har chansen
att kunna få ett jobb utan att behöva slita hund
och inte få ledigheten att räcka till för egna behov
Ja, då det idag finns så mycket maskiner som gör
grovjobben då den lilla människan har gått
och blivit överflödig
Då företagen klarar sig så gott som utan dem...

Nu när vi är så många arbetslösa!

Ken Cassel
29/7-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 87 gånger
Publicerad 2020-07-29 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel