Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det aningslösa ljuset




När du är schack och matt nu
Är du fortfarande svart eller
vit då?

Trots en grå mus utanför den
Vackra sammetslinjen av
Finaste glänsande purpur

Som du så befriande rymt
Ifrån

Och i skogen porlar Linds källa
Ännu invid Stentorpet

Och du är glad ändå

För du har lärt dig att göra
Saker långsamt som håller

Om du någonsin känner
Någon sorg för det som
Hela tiden brister

Sitt ner känn dig tung

När dina ögon möter
Det heliga ljuset

Finns ingen tvekan
Mer

Då lyfter dig känslan
Mot oanade höjder
Ljudlöst



Med ljuset som sipprat
Klart genom ekars
Och aspars grenverk

Finns det kvar inom dig
Från ruinerna av ett

Litet torp intill i
ditt hjärta det bor.

Det kan inget ta ifrån
Dig

Även om du så vandrar
I hårdaste Betongförort

Genom dagar av hjärtlöshet

Det kan inget ta ifrån
Dig

En liten källa som ännu
porlar invid ett ödetorp

I en bortglömd lövskogs
backe. ..









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-29 17:33



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Gör saker långsamt som håller... betong brister tids nog, men allt brister inte!
Vad fin den här är.
2020-07-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Ännu en mycket bildrik och vacker dikt från din penna!
2020-07-29

    Lena Staaf VIP
En bild, ett minne att spara och ta fram för att få lugn, glädje och kraft.
2020-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP