Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DRÄLLA OMKRING

På lördag vill jag bara

drälla omkring

i staden som blev min

Där Lille Köbenhavn låg

minnas små ting

i staden som är din

 

Passera Länsmuséet

på väg in mot stan

och gå längs Gavleån

Snart ser jag arbetsplatsen

där jag ofta stått

och känt mig som ett fån

 

Denna stad jag alltid älskat

med dess tinnar och dess torn

Detta city

Detta stortorg

Som ett ymnighetens horn

 

Och lite grand från ovan

ser allt bättre ut

Från början och till slut

På lördag får jag sova

En härlig gudagåva

Men sen ska jag UT!

 

 

LARZ GUSTAFSSON 29/7 2020

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 157 gånger
Publicerad 2020-07-29 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP