Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt-text #2: Jag ville vara en mur

I’d like to bring a little light
To shine a light on your life
To make you feel loved

No, don’t want to be the only one you know
I want to be the place you call home


– Hamburg Song, Keane


Vi bygger murar runt det vi bryr oss om i ett försök att skydda det. Att värna, att behålla det som det är, att konservera.

Men jag skulle aldrig ha stängt in dig. Skulle aldrig ha låst dörren.

Jag ville vara ett ljus.

En glänta.

Ett svar på hjälp.

Okej, jag erkänner. Jag ville kanske inte bygga en mur

men jag ville vara en.

Runt dig.

Jag ville vila som en mur mellan dig och världen. Svälja alla pilar, kasta tillbaka alla spjut. Du skulle aldrig ens få se dem.

Jag skulle ha hållit dig

trygg.




Fri vers (Fri form) av Convallium
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-29 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Convallium
Convallium