Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
besserwissern en aning odräglig person


Så var han här... besserwissern

Besserwissern är knappast en person som väcker omedelbar glädje och sympati föreställer jag mig. Ibland kan han ta skepnad av en professor och då är han riktigt svår att ifrågasätta ty ofta har professorn rätt, och att klå en professor på fingrarna när det gäller kunskaper det är minsann inte lätt. Men nu gäller det främst inte kunskaper utan attityder. och känslighet från åhörarens sida. Jag lyssnade på professor Olsen under programrubriken sommar och onekligen är Olsen en kunnig person men mitt (över)känsliga besserwisser organ gjorde stora utslag. Herr statsepidemiolog Anders Tegnell har det inte lätt i dessa dagar. Kanske har han läderhud eller så är han lika hårdhudad som Adenhauer ,om vilken man skämtsamt sa .Han är så hårdhudad att behöver inga ben i sin kropp. Den hårda huden bär upp personen.
Om jag hade varit...... är besserwisserns vanliga sätt att börja sina mer eller mindre förtäckta angrepp.
Om jag om------ en chef jag kände blev så trött på alla dessa om ,att han beslöt hugga av diskussionen med följande kärnfulla ord "om inte om vore; skulle jag vara kung av Kungsgatan".
Min mor bor kunde ibland när hon tröttnade på alltför verklighetsbefriat fantiserande snoppa av en diskussion med den bondskt inspirerade frågeställningen . - önska i ena handen och skit i den andra och se i vilken du får mest.
Övriga genrer (Journalistisk text) av Sören Turesson VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-29 21:43Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP