Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dior


Dior
har köpt Dior
mor som ror i hallen, håller i handväskan
stryker över den
som om den vore en spinnande gurglande katt
jag tycker väskan är ful
14 år är jag och ful
mor skrattar kort, livlöst- säger jag förstår henne inte
"kommer du aldrig göra inte heller köpa väskor, så är det med den saken!"

mor försvinner längre in i villan med Christian Dior
ett gnistrande par är dom
men väskan är ful
och jag är ful, 14 år.




Fri vers av i af apa
Läst 329 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-07-30 13:08



Bookmark and Share


  petter rost
Skulle vilja säga diskbänksrealism på en alldeles egen jävla diskbänk – en förälders utestängande värld och barnets ännu levande i brutal kollision där barnet som inte "förstår" värdet av ett dött ting, en väska, bara pga dess namn. Dessutom en ful väska – egentligen då oansenlig att moderns vurm för det detta fula ting faller över på barnet, flickan, som får bli det som är fult. Som när fadern i familjen inför den säger att 'hon' (dottern) är elakast av dem. Dottern tvingades leva resten av sitt alltför korta liv i ständig kamp mot sin elakhet.
Förlåt mig 'i', men din blick in i det som finns i vardagen men inte syns skär som en svetslåga. Mästerligt!

2020-07-31

  Magdalena Eriksson VIP
ler lite och känner omfånget. det du skriver om. Alltså och Vem förstår sin mor som13-åring? jag försökte få en av mina mammor att skilja sig. grät över detta på mitt bajsbruna flickrum.
2020-07-30

  Kungskobran VIP
Materialisten i sin pryndo
2020-07-30

  Nanna X
Mamman borde klappat dig istf väskan
2020-07-30

  Anya VIP
Oj! Detta var bra. Gillar det underliggande, det som ligger och pyr under raderna. Relationen mellan mor och barn.
2020-07-30

  alicja lappalainen VIP
jag skulle föredra "en spinnande gurglande katt":)
2020-07-30

  Annie b'larsson VIP
Jag blir illa berörd av texten. Gillar inte mamman i den. Diorväskor är verkligen fula.
2020-07-30

    ej medlem längre
Tänk vad man kan minnas, eller tror att man minns ...
2020-07-30
  > Nästa text
< Föregående

i af apa
i af apa