Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagarna visat sin bästa sida både sol, moln, regn, värme, väta och svalka... allt bjuds i dagen... blåbär, hallon, smultron, kantareller och Karl-Johan svamp. Skördar i trädgården nu...


Ett corona-sommarvykort från mig till dig

juli månad är slut

dagarna gick i ett hujj

fjorton kilo kantareller

fem kilo Karl-Johan svamp

nu har skogen gett sitt guld

 

fingrarna är blåa 

blåbärshinken full

korgen dignar av svamp

magen kurrar judligt

ekorren skuttar ikring

 

vinden fläktar regnet skvittrar

gräset lyser grönt fåglarna drillar

sinnena sig stillar sången skvirrar

gruset knastrar under foten på väg hem

barn och barnbarn väntar få smaka

 

nu lyser solen varm på kinderna

svetten lackar och havet lockar

ett kalldopp i 15gradig bölja vänta

rabarberkaka efter kantarellomelett

nu ska magen få sitt guld till slut...

 

dagarna har varit generösa får jag säga

sockerärterna mogna frysen fylld med gott

nu ska dagen rundas av med lite vin och sång

grannsämjan ska puttra på i det gröna

dagarna och nätterna i corona-sommarn

har jag ändå upplevt underbart sköna

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-07-30 15:18



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack för denna glädjesprudlande dikt i sommarnatten.
Smakfullt, rogivande!
2020-07-31

    Lena Staaf VIP
Härliga ord om naturens rikedom som ger känsla av djup tillfredsställelse!
2020-07-30

  Poeten Salvador VIP
Coronan kunde inte stoppa dig
2020-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP