Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodets salthalt

Vissa nätter bär vi
inte namn eller åtbörder
inga ansikten längre
– alla människor som jag älskat
tills de inte längre varit ensamma
och lämnat mig
har flätat samman sina hår

vid gärdsgården till stranden
går ett träd med stammen vittrad
och barnet som ser ut ur håligheten
påminner om glädjen eller döden
det finns ett annat språk
på alla språk
det finns ett alfabet i sanden

vi bär en längtan
efter denna längtan
svart och skummande som haven mellan oss




Fri vers av Grävling
Läst 194 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-07-30 20:24



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vackert, som alltid !
2020-08-01

  Rafmagn VIP
Fantastisk dikt!
2020-08-01

  Lottie Ålhed VIP
Naturlyriskt,längtansfullt med barnet som ser ut över världen och kanske finner sitt alfabete i sanden....
2020-07-31

  Svart svan
Tjusigt diktat... en "svart och skummande längtan" torde vara en sällsynt originalbild som nu plötsligt sett dagens ljus...
2020-07-30

  Ulf Carlsson VIP
"Guds hav, till vilket allting återgår,
allt ursprungs moderliv och fostervatten"
2020-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling