Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets sång

Silkesmjuka vågor på dyningen skiftar i grönt
rullar makligt fram i evig rörelse.
Det knirkar i skrovet, seglen slänger hit och dit
Storm storm, vad är du, jag längtar efter dig

Himmel och hav blir svarta, det blixtrar i fjärran.
Rytande är den över oss, seglen blir spända som som bågar.
Skummet på vågtoppen ryker, blåser bort
i en virvlande dans.

Sakta lägger sig vinden
dyningen blir kvar, seglen slackar,
viskar till tusende sjömäns grav
gungar de drunknande till evig vila.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-07-30 21:44



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Mycket vackert Med djuplodande slut.
2020-08-02

  Margit Grell
Bilder skapas genom orden.
Slutraderna särskilt vackra.
2020-08-01

    ej medlem längre
Havet ger och tar emot, förseglar och behåller
2020-07-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om havets vågor och vindar!
2020-07-31

  bibbi ahrnstedt
Fint, sanna tankar om det rytande havet och vågornas kraft
2020-07-30

    Sefarge VIP
Svallvågs känslosamt skrivet
Det mäktiga.Vårt ursprung
Urhav är land Uppstiget?

2020-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP